Loading...
Det var en gang…2017-10-03T15:20:53+00:00

Gründeren

Knut Gullesen

Gruben Blikkenslagerverksted ble grunnlagt i 1954 av Knut og Åge Gullesen. Det første verkstedet ble etablert i kjelleren til deres bror Jakob i Sørvegen på Gruben.

50-tallet

Bedriften startet i kjelleren til gründerens bror. Her startet de med produksjon av takrenner og beslag til tak og fasade, samt produksjon av ventilasjonskanaler.

Gründeren ble utsatt for en stygg trafikkulykke i 1954, men kjempet seg tilbake etter noen måneders rehabilitering.

Mot slutten av 50-tallet ble det bestemt at bedriften skulle investere i nytt bygg.

60-tallet

I 1962 stod nybygget i Hammerveien ferdig. Det nye bygget var på 146 kvm og inneholdt blant annet et verksted på 81 kvm, lager, kontor, spiserom og bad. Samtidig gikk Gullesen til innkjøp av nytt og moderne utstyr. Deriblant en falsemaskin som alene utførte 16 manns arbeid.

70-tallet

Knut med kona, Annbjørg.

70-tallet var noe preget av Knut Gullesens sykdom. Hans kone, Annbjørg, hadde god kunnskap om driften og gjorde en formidabel innsats for å forbedre rutiner for fakturering og innkjøp.

80-tallet

I 1984 fikk Gruben Blikk igjen et nytt produksjonslokale. Det ble også investert i programmerbare maskiner på verkstedet. Bedriften ansatte flere fagfolk og påtok seg nye oppgaver. Nå kunne de montere større ventilasjonsjobber. Gruben Blikk investerte også i båndtekkingsutstyr og tilbød båndtekking fra 1986.

For første gang kunne Gruben Blikk dele ut gullklokke til Terje Kristensen som hadde jobbet der i 41 år før han av som pensjonist.

90-tallet

Gruben Blikk AS ble aksjeselskap i 1991 og kjøpt opp av Knut Gullesens barn, Svein Gullesen , Sylvi Gullesen og Elin Bratt i 1.1.1992. Da overtok Svein Gullesen rollen som daglig leder.
Bedriften tilbød nå tak-arbeid i økt omfang og påtok seg stadig større takjobber.
I 1994 inngikk de et ventilasjonssamarbeid med ventilasjonsingeniør og avdelingsleder Torgeir Mikalsen ved Ingeniørfirma Hamstad. Dette ble gjort for å rasjonalisere utførelsen av ventilasjonsjobber.
I 1999 inngikk Svein Gullesen og Mikalsen et nytt samarbeid og dannet URD klima som etter hvert overtok montasjen av ventilasjonsanlegg. Torgeir Mikalsen kjøpte Elin Bratts aksjer i Gruben Blikk.

2000-

Taklegging av nye Gruben Blikk i Mellomvika.

Gruben Blikk avd. Hennes med daglig leder Magnus Jakobsen la nytt tak på kirketårnet ved Korgen kirke.

I 2004 kjøpte bedriften driftsutstyr fra blikkenslagerverkstedet på Hemnesberget og opprettet dermed en avdeling ledet av Magnus Jakobsen. Avdelingen er fremdeles i full drift med tre ansatte.
URD Klima ble i 2006 solgt til YIT og Svein Gullesen kjøpte Torgeir Mikalsens aksjer i Gruben Blikk. Bedriften har siden vært eid av Svein og hans søster Sylvi Gullesen fra 2006.
I 2007 flyttet bedriften fra Hammerveien på Gruben til Mellomvika 51a i sentrum av Mo i Rana.
De kjøpte nytt, moderne utstyr og begynte produksjon av ventilasjonskanaler i større skala.

Siden begynnelsen av 2000-tallet har bedriften vokst fra 13 til 20 ansatte.
Gruben Blikk har igjen påtatt seg montering av boligventilasjon og andre ventilasjonsoppdrag.
Dette markedet har vært i gradvis økning og i 2016 innledet Gruben Blikk et samarbeid med Haaland Ventilasjon.

Gruben Blikk og Haaland Ventilasjon skal etter planen samlokaliseres fra og med sommeren 2018.