Loading...
Det var en gang…2019-11-12T10:42:46+01:00

Gründeren

Knut Gullesen

Gruben Blikkenslagerverksted ble grunnlagt i 1954 av Knut og Åge Gullesen. Det første verkstedet ble etablert i kjelleren til deres bror Jakob i Sørvegen på Gruben.

50-tallet

Bedriften startet i kjelleren til gründerens bror. Her startet de med produksjon av takrenner og beslag til tak og fasade, samt produksjon av ventilasjonskanaler.

Gründeren ble utsatt for en stygg trafikkulykke i 1954, men kjempet seg tilbake etter noen måneders rehabilitering.

Mot slutten av 50-tallet ble det bestemt at bedriften skulle investere i nytt bygg.

60-tallet

I 1962 stod nybygget i Hammerveien ferdig. Det nye bygget var på 146 kvm og inneholdt blant annet et verksted på 81 kvm, lager, kontor, spiserom og bad. Samtidig gikk Gullesen til innkjøp av nytt og moderne utstyr. Deriblant en falsemaskin som alene utførte 16 manns arbeid.

70-tallet

Knut med kona, Annbjørg.

70-tallet var noe preget av Knut Gullesens sykdom. Hans kone, Annbjørg, hadde god kunnskap om driften og gjorde en formidabel innsats for å forbedre rutiner for fakturering og innkjøp.

80-tallet

I 1984 fikk Gruben Blikk igjen et nytt produksjonslokale. Det ble også investert i programmerbare maskiner på verkstedet. Bedriften ansatte flere fagfolk og påtok seg nye oppgaver. Nå kunne de montere større ventilasjonsjobber. Gruben Blikk investerte også i båndtekkingsutstyr og tilbød båndtekking fra 1986.

For første gang kunne Gruben Blikk dele ut gullklokke til Terje Kristensen som hadde jobbet der i 41 år før han av som pensjonist.

90-tallet

Gruben Blikk AS ble aksjeselskap i 1991 og kjøpt opp av Knut Gullesens barn, Svein Gullesen , Sylvi Gullesen og Elin Bratt i 1.1.1992.
Da overtok Svein Gullesen rollen som daglig leder.

Bedriften tilbød nå tak-arbeid i økt omfang og påtok seg stadig større takjobber.

I 1994 inngikk de et ventilasjonssamarbeid med ventilasjonsingeniør og avdelingsleder Torgeir Mikalsen ved Ingeniørfirma Hamstad. Dette ble gjort for å rasjonalisere utførelsen av ventilasjonsjobber.

I 1999 inngikk Svein Gullesen og Mikalsen et nytt samarbeid og dannet URD klima som etter hvert overtok montasjen av ventilasjonsanlegg. Torgeir Mikalsen kjøpte Elin Bratts aksjer i Gruben Blikk.

På samme tid presset det seg også frem et nytt marked i bedriften.
Stor lokal etterspørsel for glassfasader, dører i aluminium og vinduer ga grunnlag for ytterligere vekst.
Bedriften startet med dette i det små og arbeidet opp kompetansen, slik at Gruben Blikk i dag er en seriøs aktør innenfor dette feltet.

2000-

I 2004 kjøpte bedriften driftsutstyr fra blikkenslagerverkstedet på Hemnesberget og opprettet dermed en avdeling ledet av Magnus Jakobsen. Avdelingen er fremdeles i full drift med tre ansatte.

Siden da har avdelingen på Hemnes også bygd seg nytt bygg på Hemnesberget, som er noe av det første du ser når du kjører inn mot tettstedet.

Avdelingen har også de senere årene investert i nye maskiner og har en moderne maskinpark.

URD Klima ble i 2006 solgt til YIT og Svein Gullesen kjøpte Torgeir Mikalsens aksjer i Gruben Blikk.
Bedriften har siden vært eid av Svein og hans søster Sylvi Gullesen fra 2006.

Fra bygging og taklegging av de nye lokalene i Mellomvika

I 2007 hadde bedriften ekspandert mye, behovene endret seg i takt med markedet, og det ble bestemt at nytt bygg skulle bygges.
Store jobber med glassfasader, salg av tak til privatkunder og mye mer presset frem behov for lagringsplass, større verksted og god logistikk.
Det nye bygget sto ferdig i slutten av 2007, og bedriften flyttet fra Hammerveien på Gruben til Mellomvika 51a i sentrum av Mo i Rana.
De kjøpte nytt, moderne utstyr og begynte produksjon av ventilasjonskanaler i større skala.

Siden begynnelsen av 2000-tallet og frem til i dag har bedriften vokst fra 13 til 21 ansatte.
Gruben Blikk tok igjen på seg montering av boligventilasjon og andre ventilasjonsoppdrag i 2010.
Dette markedet var i gradvis økning og i 2016 innledet Gruben Blikk et samarbeid med Haaland Ventilasjon.
Gruben Blikk og Haaland kjøpte aksjer hos hverandre for å realisere samarbeidet.
Men selv om Haaland er aksjonærer, sitter Svein med aksjemajoriteten og har fortsatt en klar mening om at Gruben Blikk skal beholde sin profil i markedet og skal beholde sin kultur.

Gruben Blikk og Haaland Ventilasjon skal etter planen samlokaliseres i februar 2019 i et utbygg på Haalands eksisterende bygg.

+Bygget, Gruben Blikk og Haalands nye lokaler som sto ferdigstilt våren 2019

Etter planen, ble Gruben Blikk samlokalisert med Haaland i nytt bygg i 2019. Bygget ble kalt +bygget, og skal gir et positivt energiregnskap!
Dette året ble det også gjort andre tunge løft for å få bedriften videre.
Bedriften investerte i mye nytt verkstedmateriell, biler og annet utstyr for å kvitte seg med flaskehalser i produksjonen.
Det ble ansatt en tømrermester, og en prosjektleder med bachelor i bygningsteknikk, i tillegg til andre endringer i administrasjonen som skal bane vei for hvordan Gruben Blikk skal arbeide fremover med nye strategier.

Gruben Blikk har nå gjennom tunge investeringer og endringer, skodd seg for fremtiden og ser med glede mot fremtiden, og alle de morsomme oppdragene som kommer.